Kuinka saada yrityslaina ilman tilinpäätöstä?

Kysytäänpa vielä kerran, voiko yrityslainaa saada ilman tilinpäätöstietoja?

→ Kyllä, se on mahdollista.

→ Kyllä, se on mahdollista esim. pienten ja keskisuurten yritysten osalta.

→ Kyllä, se on mahdollista myös suurelle osakkeenomistajalle tai yrittäjillekin jotka eivät ole olleet aiemmin missään mukana laisinkaan toiminnassa tailiiketoiminnassa.

1. Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina on luotto jolla yritys hankkii rahoitusta taloudellisen toimintansa tai investointiensa pääoma- ja/tai vieraanpitovelvoitteisiin.

2. Voiko lainaa saada ilman tilinpäätöstä?

Kyllä, se on mahdollista. Tärkeintä kuitenkin on tietää, että lainanantaja saa omilla menettelyillään yrityksen tilinpito-ohjelman tiedot veloituksetta ja sen avulla pankki tekee arvion yrityksestä.

Yrityslaina voidaan myöntää monesta eri syystä esim. investointitarkoitukseen, kun aiemmat rahoituslaitokset eivät anna rahoitusta jossakin vaiheessa taikka

jos lainan määrä on liian pieni omalle yritykselle.

3. Mille yrityksille tarjotaan ilman tilinpitoa?

Ei anneta suoraa vastausta tähän kysymykseen, mutta selvästi kaikki eivät voi saada ilman tilinpitoa. Luotonantajat saavat taas kerran tiedot omaamastaan veloituksettomasta ohjelmasta ja sen avulla arvioida miten hyviin taloudellisiin aikoihin mahtaa yritys kuulua. Tärkeintä on myös se, että esim. pk-yrityksen nettovarallisuus ja sen arvo ovat niin suuret, ettei lainanantajalla ole riskiä siitä, että yritystoiminta menee pyörryksiin.

4. Mitkä yrittäjien tulot vaikuttavat?

Eivät mitkä tahansa tulot vaikuttavat millä hyvinkin voi saada ilman tilinpitoa omaan yritykseen. Onhan selvää, että peitelty tulos vaikuttaa. Metsätalouden kannattavuusarviointi on mitä mainioin apuväline lainanantajalle ja se toimii ilman tilipitoa myös.

5. Voiko lainaa hakea ilman pitkiä haku- ja neuvottelukierroksia?

Ei ole varsinaisessa mielessä mahdollista saada yrityslainaa ilman maksamatta jätettyjä lukuja, mutta aivan alkuaikaisia yrityksiä lainataan ilman tilinpitoa. Luotonantajat eivät ota tietojen takia riskiä, jos luoton maksaja on niin pieni ja neuvottelut kestävät liian kauan.

Yritystoimintaa voi harjoittaa varsinkin alkuvaiheessa ilman tilinpitoa, sillä onhan selvä asia, ettei pienten yritysten tulosjohtamisessa ole mitään huomattavaa eroa suurten japienten yritysten välillä.

6. Mitkä ovat lainanantajien rajoitteet?

Lainanantajalla on taas kerran mahdollisuus arvioida tuotteesta, myyntikunnosta ja maksukyvystä sekä yrityksen varallisuudesta sen verran tiedot, että pankki voi tehdä kyseisen arvion. Toinen kysymys on tietojen laatu ja luotettavuus – toiselle pankille voivat jopa kelvata luottotiedotkin, mutta toiselle taas ei.

Pankit myöntävät lainoja yrityksille ja yrittäjille selvästikin, koska muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki yritykset voivat saada ilman tilinpitoa omaan yritykseensä. Joskus on kuitenkin sellaisia pienempiä syitä, jotka estävät luotonannon; esimerkiksi jos tapahtuu maksukyvyttömyyttä vakuuslainojen kanssa.