Kuinka saada yrityslaina

Yrityslainoja käytetään usein tiettyihin tarkoituksiin, kuten laitteiden hankintaan tai liiketoiminnan kustannusten kattamiseen. Yrityslaina voi olla paras tapa täyttää yrityksesi taloudelliset velvoitteet, jos sinulla ei ole riittävästi lyhytaikaista pääomaa.

Pienyrityksille tarkoitettuja lainatyyppejä ovat muun muassa luottolimiittisopimukset, varastorahoitus ja määräaikaiset lainat.

Mieti millaista rahoitusta tarvitset

Harkitse, minkälaista rahoitusta tarvitset, ennen kuin pyydät yrityslainaa. Harkitse, onko kassavirtasi riittävän vahva kattamaan korkomaksut. Jos se ei ole, et ehkä saa lainaa lainkaan, sillä lainanantajat edellyttävät vakaasti kannattavaa toimintaa, jolla on positiivinen kassavirta.Jos kassavirtasi on positiivinen, voit hakea lainaa ilman lisärahoitusta nykyisten vaihtoehtojesi avulla. Jos et saa rahoituksen haluamaasi hintaan, katso muunlaista rahoitusta eri pankkien ja rahoituslaitosten verkkosivuilta.

Tutki mahdollisuudet

Yrityslaina-asioissa yritys asiakkuus ei ole senestään selvyys. Päinvastoin: asioidessasi käytäiden pankkiin, sinun pitäisi keskittyä yrityksen luotettavuuteen ja toimintaan. Pankki tekee asiakasraportin, joka etenee lainaa myöntävään pankkiin, ennen kuin laina saa lainkaan arvioita.

Kokoa tarvittavat dokumentit

Lainarahoitukseen liittyy usein monia paperityötä, joten on tärkeä muistaa kerätä kaikki dokumentit, joilla voit osoittaa uskottavaa taloutta. Laina-analyytikot hyväksyttavat pankin dokumentaation, kuten liikekirjanpitoaineisto ja viimeiset veroilmoitukset.

Tee lainahakemus

Tietojen keräämisen jälkeen sinun on aika jättää lainahakemuksesi verkkopalveluihin, joita pankit tarjoavat. Paperilomakkeiden voi myös postittaa viesteineen ja liitteineen. Puhdista paperit uudelleen ennen jättämistä, jotta voit seurata prosessia.

Ole tietoinen lainapäätöksestä ja sen ehdoista

Joka tapauksessa sinun pitäisi olla varma, ettet saa lainaa, ennen kuin alat suunnitella muuta rahoitusta. Kun pankki on hyväksynyt lainahakemuksesi, voit odottaa siihen 30-60 vuorokautta. Tämä aika voi kuitenkin muuttua erityistilanteissa.[1]## Valitse rahoittaja

Jos sinulle myönnetään laina, sinun pitäisi valita jokin pankki. Jokaisen pankin lainatuotteet ovat hieman erilaisia ja vaikuttavat esimerkiksi koronmaksuaikoihin. Alan ammattilainen voi auttaa sinua hyväksymällä oikean pankin asuntosi ja tietojesi perusteella.[2]

Tämä on artikkeli kärsimyksestä ja neuvoista, jotka voivat auttaa sinua löytämään yrityslainan. Suunnitellaksesi joka liittyy asiansa, mieti mitkä ovat omat rahoituksen tarpeesi ja sovella niihin parhaiten sopiva lainarahoitus.

Lisätietoja:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yritysluotto

http://www.yrityssuomi24.fi/yritysten-rahoituksesta