Yrityslainan hakeminen

Jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi saada yrityslainaa, hae sitä ennen kuin tarvitset sitä. Kun haet yrityslainaa, valmistaudu keräämällä tarvittavat materiaalit ennen kuin menet lainahakemuskokoukseen.

Muita tärkeitä valmisteluvaiheita ennen hakemuksen jättämistä ovat muun muassa seuraavat: vakiinnutat uskottavuutesi mahdollisten pankkilainanantajien silmissä, ymmärrät saatavilla olevat erityyppiset lainat ja päätät, minkä tyyppinen rahoitus sopii parhaiten tarpeisiisi.

Yrityslainan saamisen ehdot

Saadaksesi yrityslainaa sinun on osoitettava, että yrityksesi on jo nyt elinkelpoinen. Sinun on oltava toiminut vähintään kolme vuotta ja pystyttävä osoittamaan, että olet onnistunut ennusteiden laatimisessa, budjetoinnissa ja raportoinnissa. Lisäksi sinulla pitäisi olla hyvä käsitys vakuuksiesi arvosta – ei ainoastaan niiden rahallisesta arvosta vaan myös siitä, mitä niihin sisältyy. Jos et vielä omista jotain, johon voidaan ottaa kiinnitys – esimerkiksi toimistorakennusta tai laitteita – sinun on laskettava yhteen kaiken omistamasi jälleenhankintahinta ja esitettävä lainanantajille nämä tiedot, jotta he tietävät, kuinka paljon rahaa he voivat odottaa saavansa vakuuden ulosmittauksesta. Muista: rakenna luottotietojasi maksamalla kaikki maksamattomat laskut ajallaan

Yrityslainojen tyypit ja rahoitusmuodot

Joudut varmasti tekemään lainanantajien kanssa, joten sinun on tärkeätä ymmärtää erilaisten lainojen ja rahoitusmuotojen merkitys. Seuraavassa listataan niitä seitsemän taitoa, joilla voit parhaiten perehtyä mahdollisuuksiisi saada rahoitusta yrityksesi kehittymiseksi:

Yrityslaina on yrityksen käyttöpääoman ja käyttöomaisuuden rahoitusta. Sitä voidaan käyttäävarastojen, kaluston ja myymättömien tuotteiden hankintaan. Yritys tarvitsee yleensä takaajan esimerkiksi pankkilainaa haettaessa mutta eikä aina sellaista vakuutta, joka kattaisi puuttuvan osan rahoitusosuudesta.

Yritystili- tai laskulaina on lyhytkestoinen laina, jota voidaan pitää vain poikkeustapauksissa.

Pankkirahoitus on nimensä mukaisesti asiakkaasta erillisen pankin myöntämä rahoitus.

Investointi- tai asuntolaina on luotonantajan omistama laina, jonka pankki myöntää asiakkaalle. Korkojen noususta huolimatta investointilainat ovat yleensä halvimpia tapoja saada rahaa yritykselle.

Sijoitusrahastot on monialainen termi kuvaamaan sijoitussalkun hoitamista ja hallintaa tytäryhtiön avulla, mikä mahdollistaariskien jakamisen.

Osakeyhtiölainat ovat yrityksen ja lainanantajan välisiä lainoja, joiden korot määräytyvät markkinakorkojen perusteella. Yrityslainojen osalta noudatetaan yleensä pankin tarjoamia rahoituskuluja ja ehtoja.

Pankkilainan saamisen edellytykset

Pankit myöntävät rahoituksia vain parhaisiin lainoihinsa. Voit päästä irti joissakin pankissa sisällöstä, jonka pankki hyväksyy lainaa hakijalle. Tärkeysjärjestyksessä seuraavat asiat ovat tärkeitä:

Yrityksen perustaminen ja juridinen asuinpaikka, yritystoiminnan kannattavuus, muut liiketoimintarahastot (esimerkiksi osakkuudet), muhkea varallisuus ja vahva historia.