Kuinka saada yrityslaina ilman luottotietoja?

Aloittavan yrityksen laina ilman luottotietotarkastusta voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta se on mahdollista.

Yrityslainat luottotiedottomille

Yrityslainoja ihmisille, joilla on huono luotto, ei ole helppo löytää. Hyväksyntä saattaa olla taattu, mutta maksut ja korot voivat olla kovat. Luotonantajat, jotka lupaavat pienyrityslainaa tarkistamatta ensin luottotietojasi, eivät halua sinun tietävän todellista riskiä, jonka he ottavat.

Yrityksen perustavana yrittäjänä sinulla ei useinkaan ole aiempaa virallista työsuhdetta tai edes työkokemusta, mikä vaikeuttaa lainanantajien mahdollisuuksia arvioida ansaintamahdollisuuksiasi. Jos luottohistoriasi on vähäinen tai olematon, koska haet ensimmäistä kertaa henkilökohtaista rahoitustuotetta, yrityslainan saaminen tarkistamatta henkilökohtaisia luottotietojasi on vaikeaa. Yrityslainaa ei myönnetä yhdistelmäluottoina, jotka sisältävät henkilökohtaisen ja yrityksen luoton.

Yrityslainan rahoittajien perusteella riski on korkeampi kuin yksityishenkilöiden. Siksi voit varmistaa paremmat mahdollisuudet saada lainaa, jos olet jo yrittäjä yrityksessä, joka tuottaa vakaita tuloja. Avoimia yrityksiä pidetäänparempina luotonhakijoina kuin suljettuja, ja muita hyväksyttyjä riskitekijöitä ovat:

– Maksupalvelun tarjoajan asiakkuus (esimerkiksi pankki)

– Voimassa olevien verkkotunnusten varaus (verkkotunnuspalveluiden vakiolisenssit)

Jos sinulla ei ole yrityslainaa, voit hakea lainaa yritysasiakkaana jostakin tietystä paikasta. Esimerkiksi huomattava osa pankkien tarjoamista lainoista on suunnattu ammattilaisille ja yritysasiakkaille. Jos liiketoiminta ei ole vielä kannattava, saatat olla tyytyväinen mikroyrityksen lainaan, joka on suunniteltu aloitteleville yrittäjille.

Muistathan, että luotonantajilla on erilaisia rajoja siitä, miten paljon hän voi antaa pienten yritysten rahoitusapua. Yrityslainojen myöntäminen on kallista, joten yritykset saavat helpommin korkoja ja maksuja.

Yrityslaina ei aina edes vaadi luottotietojasi, mutta mahdollisesti parasta on silti tarkistaa lainantarjoajan luottoluokitus ennen varsinaisen hakuamme. Tämä auttaa sinua arvioimaan, mitkä ovat henkilökohtaiset rahoitustarpeet ja myös rahoituksen myöntäminenrajoitteet, jotka voivat vaikuttaa lainan hinnoitteluun. Luottoluokitus auttaa myös sopimaan ensimmäisistä maksuista ja mahdollista pidemmän takaisinmaksun ajankohtaa.

Kuten yrityksesi kasvaa, se voi olla paikkasi saada isompia investointeja. Jos projektimme on toimiva ja kannattava, sinulla on hyvä mahdollisuus saada rahoitusta suurista lainoista ja edullisuudesta.

Ota yhteyttä luotonantajaan

Tutustu ennen hakua pankkiisi tai muuhun rahoituslaitokseen, joka on sitoutunut tarjoamaan kilpailukykyisiä yrityslainoja. Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksillasi ja selaa sivustoa nettiin. Mene Omat tiedot -sivulle, jossa näet eri vaihtoehdot ja vaadittavat kysymykset. Jos olet jo asiakas voit myös muokata tietoja yrityksestä.

Yrityksen perustamista varten sinun tulee antaa kaikki rekisteröitymisehdot, jotka ovat saatavilla osoitteessa Verohallinto -vero.fi. Kun olet tehnyt sopimukset pankin kanssa ja on mahdollista saada lainaa yritystoimintaan, voit hyväksyä liiketoiminnan tilinumerot ja maksaa tilisiirtoja sen avulla. Kun haku on tehty, seuraa eri yritysten sähköpostiviestejä, jotka voivat sisältää lainatarjouksia ja asiakastarinoita.