Näin kilpailutat yrityslainan

Kuinka kilpailuttaa ja valita paras yrityslaina?


Vastaus tähän kysymykseen saattaa vaikuttaa itsestään selvältä. Jokainen yritys valitsisi lainan, jonka korko on alhaisin. Yrityksesi rahoitusmuodon valintaan vaikuttavat kuitenkin monet muutkin tekijät kuin se, kuinka alhaisen koron voit saada lainallesi.

Kuinka vertailla yrityslainoja?

Oletetaan siis, että kaksi lainanantajaa tarjoaa täsmälleen samat lainaehdot täsmälleen samoilla koroilla; silloin olisi helppo päättää, kumpi on yrityksellesi paras, koska kaikki riippuu siitä, kumpi lainanantaja tarjoaa parempaa palvelua (mikä johtaa meidät takaisin alkuperäiseen kysymykseemme: kumpi on parempi?). Mutta jos molemmat yritykset tarjoavat eri korkoja ja niillä on erilaiset ehdot, mitä sinun pitäisi tehdä? Pitäisikö sinun valita edullisempi laina vaikiinnittää huomio muihin seikkoihin?

Nyt todellakin alkaa olla joitain, jotka rahoittavat yrityksesi ja ovat valmiita tarjoamaan sijoitusmahdollisuuden. Ennen kuin lainaan liittyviä valintoja tehdään, olisi hyvä miettiä kaikkia niitä vaikutuksia, joiden voi odottaa nousevan yrityslainojen kilpailuttamisesta.

Kun vertailet lainoja sinulla on monia valintoja. Yrityslainojen vertailu, kuten kaikki lainat, on vain tapa antaa sinulle parempi mahdollisuus ymmärtää mihin siirryt. Aloita siis omien tarpeidesi ja tavoitteesi pohtiminen ensin ja hae sitten lainatarjouksia jokaiseen tarpeeseesi erillisissä hakemuksissa. Seuraavaksi keskittyminen harkinnan tulisi olla niihin seikkoihin, joita tulee tarkastella ennen kuin valitset lainanantajat.

Seuraavassa on luetattuna muutamia asioita, joita sinun tulisi miettiä ennen kuin kilpailuttaa yrityslainoja:

-Kuinka kauan tarvitset rahoitusta?

-Nimellinen vuosikorko ja Oikea sijoitettu pääoma (SOP)

-Laina-aika

-Koron maksuerät

-Muita tukia ja edistysmahdollisuuksia, jotka voit saada ottamalla kyseisen lainan

-Muutokset yrityksesi taloudellisissa olosuhteissa ja markkinatilanteen kehittyminen

-Jälleenrahoituksen tarve (jollet voi maksaa takaisin jokaista erää erikseen)

Lue lisää: rahoitusalan yrityslainojen vertailu